Camping 't Geuldal

Maastricht

In de omgeving: 6km

Maastricht

Wanneer u op vakantie bent in Zuid-Limburg mag een bezoek aan de hoofdstad Maastricht niet ontbreken. Van historische panden, hippe boetiekjes, statige kerken, gezellige terrasjes en avontuurlijke mergelgrotten. Maastricht heeft het allemaal! Een bezoekje aan de meest Europese stad van Nederland mag daarom ook zeker niet ontbreken op uw lijstje! 

 

De highlights van Maastricht ⤵

Maastricht heeft ontzettend veel te bieden. Om u alvast wat inspiratie te geven hebben wij alvast wat highlights op een rijtje gezet: ⤵

1. Het Vrijthof

Over smaak valt niet te twisten, maar als het aan ons ligt is het Vrijthof het mooiste plein van Nederland. Het Vrijthof is hét hart van de stad. U vindt er vele leuke terrassen, maar daarnaast kunt u zich ook makkelijk een avond vermaken in het theater. 

2. Wyck

Met haar sfeervolle straatjes, gezellige terrasjes en bijzondere boetiekjes, is Wyck wat ons betreft hét leukste stadsdeel van Maastricht. 

3. Bonnefanten museum

Het Bonnefanten museum in Maastricht presenteert verrassende vaste collecties en wisselende tentoonstellingen van bijzondere kunstenaars. 

4. ENCI-groeve

De ENCI-groeve is een prachtig voorbeeld van hoe een industrieel gebied is teruggegeven aan de natuur. In dit gebied is jarenlang kalk afgegraven om in de nabijgelegen fabrieken cement van te maken. Inmiddels is de winning van de Limburgse kalksteen gestopt, met als resultaat een enorme kuil in het landschap. Wanneer je maar al een beetje van natuur houdt, adviseren we u om zeker een bezoekje te brengen aan de ENCI-groeve. 

Tip: Ga op pad met een Local!

Ontdek het échte Maastricht. Locals laten je de stad zien zoals zij haar zien. Met alle verborgen plekjes en de meest fotogenieke gebouwen. Dit wil je niet missen! 

 

Meer steden en dorpen ontdekken?