Menu

Brasserie Bie de groeve

Ons terras biedt plaats aan 126 gasten en binnen kunnen 80 gasten terecht, dus er is plek voor iedereen! Op zondag kunt u tussen 9 en 10 uur komen uitbijten. Verder zijn we open voor koffie met vlaai, lunch, borrel en diner. Reserveer een tafel; dan bent u zeker van een plek!

Bekijk hier onze menukaart

Bekijk hier onze kinderkaart

 Reserveer nu uw tafel

 

(H)eerlijke streekgerechten

Bij brasserie Bie de groeve kunt u terecht voor al het lekkers dat deze streek op culinair vlak voortbrengt. De liefde voor streekgerechten proberen Owe aan onze gasten over te brengen door mooie wijnen en heerlijke biersoorten van lokale producenten te schenken en natuurlijk gerechten te bereiden met zoveel mogelijk ingrediënten uit deze contreien. U bent van harte welkom voor een heerlijke kop Blanche Dael koffie met gebak, een lunch, een (aangeklede) borrel of het diner. Geniet, terwijl de kinderen zich amuseren in de speeltuin, bij de dieren of op de skelters. We staan elke dag voor u klaar! En voor speciale gelegenheden kunt u ook buiten de reguliere openingstijden bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Vergaderen, (kinder)feestjes en meer...

Niet alleen voor lekker eten en drinken kunt u bij ons terecht. Wij beschikken ook over een gezellige ruimte waar u kunt vergaderen, een kinderfeestje kunt houden, een verjaardagsborrel, een training of workshop, noem maar op! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. We denken graag met u mee, uiteraard alles binnen de richtlijnen van het RIVM.

 

Een stukje geschiedenis

Waarom Bie de groeve? Onze brasserie dankt haar naam aan de ligging: vlakbij (‘bie’) de Curfsgroeve. Deze groeve ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal. Ruim 70 jaar lang is in deze groeve mergel gewonnen, een krijtgesteente met verschillende toepassingen. Zo werd mergel gebruikt in de productie van cement door het in kalkovens te verhitten. Dergelijke kalkovens worden momenteel een paar honderd meter hier vandaan gerestaureerd. Daarnaast werden (en worden) mergelblokken in deze regio veel gebruikt als bouwmateriaal. Het woonhuis naast de brasserie is daar een mooi voorbeeld van. Het industriële interieur van de brasserie grijpt terug op de geschiedens van de mergelwinning in deze omgeving. U moet het echt zelf eens komen bekijken!

 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelding nieuwsbrief

 

 

 

Faciliteiten overzicht

Check de beschikbaarheid

Wanneer mogen we u welkom heten?

Zoek & Boek
Bel
Tarieven
Ligging
Contact