Welkom bij brasserie Bie de groeve

Kerst vieren Bie de groeve

Onze Chef heeft met veel zorg een heerlijk kerstmenu samengesteld. Nieuwsgierig?

Bekijk hier ons kerstmenu

Bekijk hier ons kinder-kerstmenu

 

Welkom Bie de groeve!

Van 10 tot 22.30 uur kunt u komen genieten van allerlei lekkers. We heben ruim voldoende plekken binnen, maar als u liever buiten zit, dan kan dat ook. Ons sfeervolle winterterras is overdekt en verwarmd! 

 Bekijk hier onze commercial

 Reserveer nu uw tafel

 

(H)eerlijke streekgerechten

Bij brasserie Bie de groeve kunt u terecht voor al het lekkers dat deze streek op culinair vlak voortbrengt. De liefde voor streekgerechten proberen we aan onze gasten over te brengen door mooie wijnen en heerlijke biersoorten van lokale producenten te schenken en natuurlijk gerechten te bereiden met zoveel mogelijk ingrediënten uit deze contreien. U bent van harte welkom voor een heerlijke kop Blanche Dael koffie met gebak, een lunch, een (aangeklede) borrel of het diner. Geniet, terwijl de kinderen zich amuseren in de speeltuin, bij de dieren of op de skelters. We staan elke dag voor u klaar! En voor speciale gelegenheden kunt u ook buiten de reguliere openingstijden bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Vergaderen, feestjes en meer...

Niet alleen voor lekker eten en drinken kunt u bij ons terecht. Wij beschikken ook over een gezellige ruimte waar u kunt vergaderen, een etentje kunt houden, een verjaardagsborrel, een training of workshop, noem maar op! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. We denken graag met u mee!

 

Een stukje geschiedenis

Waarom Bie de groeve? Onze brasserie dankt haar naam aan de ligging: vlakbij (‘bie’) de Curfsgroeve. Deze groeve ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal. Ruim 70 jaar lang is in deze groeve mergel gewonnen, een krijtgesteente met verschillende toepassingen. Zo werd mergel gebruikt in de productie van cement door het in kalkovens te verhitten. Dergelijke kalkovens worden momenteel een paar honderd meter hier vandaan gerestaureerd. Daarnaast werden (en worden) mergelblokken in deze regio veel gebruikt als bouwmateriaal. Het woonhuis naast de brasserie is daar een mooi voorbeeld van. Het industriële interieur van de brasserie grijpt terug op de geschiedens van de mergelwinning in deze omgeving. U moet het echt zelf eens komen bekijken!

 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de beste aanbiedingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelding nieuwsbrief

Brasserie Bie de Groeve

 

Eten en drinken bij brasserie Bie de groeve: GEWOON SJIEK!

 

 Bekijk hier onze menukaart

Bekijk hier onze kinderkaart

 Reserveer nu uw tafel