Welkom bij brasserie Bie de groeve

(H)eerlijke streekgerechten

Bij brasserie Bie de groeve kunt u terecht voor al het lekkers dat deze streek op culinair vlak voortbrengt. De liefde voor streekgerechten proberen we aan onze gasten over te bregen door mooie wijnen en heerlijke biersoorten van lokale producenten te schenken en natuurlijk gerechten te bereiden met zoveel mogelijk ingrediënten uit deze contreien. U bent van harte welkom voor een heerlijke kop Blanche Dael koffie met gebak, een lunch, een (aangeklede) borrel of het diner. We staan van woensdag t/m zondag de hele dag voor u klaar! 

Reserveren kan via reserveren@biedegroeve.nl of 043 33 33 109

Sinterklaas 

Vanaf 17 november is Sinterklaas weer in ons land en hij heeft laten weten dat hij ondanks zijn drukke agenda tijd heeft om naar onze brasserie te komen. Woensdag 4 december om 14 uur komt hij hiernaartoe! En alle kinderen mogen vantevoren hun schoen komen zetten! En willen de kinderen iets knutselen voor in de schoen? Ook dat kan! Zet de volgende data dus in de agenda:

  • vanaf 20 november: schoen zetten in de brasserie
  • woensdag 20 november 14 uur: knutselen
  • woensdag 27 november 14 uur: knutselen (en dansen met Piet!)
  • woensdag 4 december 14 uur: Sinterklaas op bezoek

Kerst 

Weet u al wat u met Kerst gaat eten? Onze Chef heeft hier al over nagedacht en een heerlijk kerstmenu samengesteld. U kunt kiezen uit 3, 4, 5 of 6 gangen. Nieuwsgierig? Klik op onderstaande button

Bekijk ons kerstmenu

Een stukje geschiedenis

Waarom Bie de groeve? Onze brasserie dankt haar naam aan de ligging: vlakbij (‘bie’) de Curfsgroeve. Deze groeve ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal. Ruim 70 jaar lang is in deze groeve mergel gewonnen, een krijtgesteente met verschillende toepassingen. Zo werd mergel gebruikt in de productie van cement door het in kalkovens te verhitten. Dergelijke kalkovens worden momenteel een paar honderd meter hier vandaan gerestaureerd. Daarnaast werden (en worden) mergelblokken in deze regio veel gebruikt als bouwmateriaal. Het woonhuis naast de brasserie is daar een mooi voorbeeld van. Het industriële interieur van de brasserie grijpt terug op de geschiedens van de mergelwinning in deze omgeving. U moet het echt zelf eens komen bekijken!

 

Reserveren kan via reserveren@biedegroeve.nl of 043 33 33 109 

Eten en drinken bij brasserie Bie de groeve: GEWOON SJIEK!

 

Bekijk ons menu

Bekijk ons kindermenu

Bekijk ons kerstmenu